Turnaj Pohořelice - 2003 - 8.3.2014

10.03.2014 12:02

8.3.2014 POHOŘELICE – 2003 – 4.místo ze 7 týmů

 

Sestava: Křeček, Faitz, Lipovský, Šulák, Mládek, Procházka, Jedlička, Psota

Na osmou hodinu ranní jsme zajížděli do Pohořelic na průměrně obsazený turnaj s přáním porvat se s Ivančicemi o celkové vítězství. Realita byla nakonec úplně jiná… 

T – Svratka A 4:2 – Procházka 2, Mládek 2

Začali jsme klasicky po ránu ospale a během tří minut jsme prohrávali 0:2. Pak jsme ale zabrali, začali jsme domácí přehrávat fotbalově i bojovností a výsledkem toho byl dokonalý obrat ve skóre. Závěrečná desetiminutovka byla asi to nejlepší co jsme za celý turnaj předvedli. 

T - Ivančice 0:4

Poslední dobou nám to s Vančicemi nejde a bohužel to stejně dopadlo i tentokrát. Zaostávali jsme ve všech ohledech, zejména v rychlosti a síle, za celý zápas jsme se dostali asi jen dvakrát k náznaku zakončení, prostě slabota. 

T – Rajhrad 2:5 – Procházka, Mládek

Sice jsme poměrně rychle vedli 2:1, ale tím pro nás zápas skončil. Poté začal řádit Ondra Drahoš, naši kluci nedokázali  nijak reagovat na jeho rychlost a překvapivé řešení situací a tak nás stejně jako nedávno v Ivančicích porazil prakticky sám. My už jsme byli jen v křeči bez jakéhokoli náznaku fotbalovosti. 

T – Slovan 4:1 – Jedlička 2, Faitz, Mládek

Slovan nasadil kluky ročníku 2004 a 2005 a podle toho to také vypadalo. Pohodové vítězství se snahou držet co nejdéle míč, bohužel mi chyběla větší vůle tlačit se do zakončení a soupeře totálně rozdrtit. Takhle to bylo jen jakési bago, navíc nám soupeř vstřelil svůj jediný gól za celý turnaj. 

T – Vyškov 8:1 – Mládek 2, Jedlička 2, Faitz 2, Procházka, Psota

Tentokrát nám ta vůle soupeře znemožnit nechyběla, utkání bylo jednostrannou exhibicí. 

T – Svratka B 2:2 – Mládek, Šulák

V posledním zápase proti nám nastoupili podezřele urostlí halamové, slabší fotbalově, ale dostatečně nahecovaní, takže se odehrávala urputná bitva. Dlouho jsme prohrávali, soupeře jsme mačkali hlavně díky zvýšené bojovnosti, ale vyrovnali jsme až na konci takže na vítězný gól už nezbylo mnoho času.

 

Nejlepší hráči: Peťa Mládek, Mara Faitz

 

Závěrem: Díky zajímavým a nečekaným výsledkům byl turnaj napínavý až do konce, vítězem se nakonec stala hlavně bojovná Svratka, druhý byl Rajhrad a až třetí Ivančice, určitě nejfotbalovější  tým na turnaji. Naše pocity jsou mírně rozpačité, slabší soupeře jsme přehrávali, ale Ivančicím a rajhradskému Ondrovi Drahošovi jsme nedokázali vůbec vzdorovat a vnutit jim aspoň trochu svůj styl hry. Někteří kluci se opět téměř celý den nesrovnali s futsalovým balónem, ten jim zůstával pod nohou, přihrávky byly často pomalé a nepřesné. Nyní už se těšíme všichni ven, v sobotu ještě odehrajeme finále v Podolí a pak už se budeme chystat na venkovní RADECO CUP a na jarní sezónu…

 

Petr Mládek

 

Zpět