Turnaj Podolí - ročník 2003 - (25.1.2014)

30.01.2014 21:38
 

 

5.1.2014 PODOLÍ – 2003 – 3.den halové ligy

Sestava : Čermák, Mládek, Procházka, Lipovský, Fládr, Evanžin, Kvasnička, Kopecký, Faitz

Výsledky:

Boskovice 2:5 – Mládek, Procházka

Kyjov 0:2

Sparta 2004 0:0

Blansko 2:5 – Procházka, Mládek

Soběšice 3:1 – Evanžin 2, Mládek

Třetí den halové ligy v Podolí jsme odehráli v kombinované sestavě na kompletní dvě pětky s Markem Čermákem v brance. Brankář, kterého jsme vzali na zkoušku z Rajhradu při neúčasti Domči nás svým výkonem velice příjemně překvapil a určitě patřil dobrou poziční hrou a kvalitní rozehrávkou k oživení naší hry. Celkově jsme si ze sobotního odpoledne odnášeli pozitivní dojmy. Ukázalo se, že i kluci, kterým občas po fotbalové stránce ještě něco chybí, dokážou při správném zaujetí pro hru a namotivování být platnými členy sestavy a předvést pěkné fotbalové momenty. Vyloženým propadákem byla pouze nepovedená prostřední pětiminutovka v zápase s Blanskem, v ostatních mačích jsme byli vyrovnaným soupeřem. S Boskovicemi jsme vedli 2:1 ještě 3 minuty před koncem, s Kyjovem jsme dostali gól v první a poslední minutě a mezitím jsme měli více ze hry, se Spartou jsme sehráli poměrně vyrovnané utkání i když více šancí měl soupeř, Soběšice jsme jednoznačně přehráli. V posledním zápase je třeba vyzdvihnout výkon útočné dvojice Fládrys – Davča, která vstřelila dva góly a měla i několik dalších šancí a pěkných akcí.

Abych jen nechválil: Kuba Kopecký se občas zapomíná, nedokáže zatím držet pozici, Kvasňa musí už konečně zlepšit přihrávku, Davča potřebuje začít umět rozlišovat kdy je potřeba si balón zastavit, kdy pustit do běhu, kdy vystřelit, kdy dělat kličku a kdy jen zoufale odkopnout do bezpečí. Fládrys je jako aprílové počasí, jeho výkon roste o 100% v okamžiku kdy se naplno soustředí, chodí si pro míče a věří si na kličku nebo potáhnutí dopředu. Ostatní, tedy Lipi, Mara, Peťa a Jackie odehráli vesměs to co jsme od nich čekali a přispěli k herně, nikoli výsledkově, poměrně vydařenému turnaji.

Závěrem: I když hra nebyla většinou vůbec špatná, fotbal se hraje na góly a protože těch soupeři dávali víc než my, pro další pokračování ligy jsme sestoupili ze silnější skupiny A do slabší B. Tam se budeme potkávat s horšími mančafty takže si kluci budou moct vyzkoušet i hru proti soupeřům, které by měli porazit a bude jen na nich jak se s tím popasují.


 

Nejlepší hráči: Mara Čermák, Peťa


 

Za trenéry starší přípravky Petr Mládek

Zpět