Turnaj Chrudim - ročník 2003 - 16.11.2013

20.11.2013 11:42

16.11.2013 CHRUDIM – 2003 – 4.místo z 12 týmů

Sestava : Křeček, Faitz, Mládek, Svoboda, Jedlička, Kvasnička, Procházka, Lipovský

Výsledky:

Pardubičky 3:0 – Mládek, Faitz, Svoboda

Chrudim 3:0 – Svoboda, Procházka, Mládek

Havlíčkův Brod 2:1 – Jedlička, Lipovský

Čelechovice 3:0 – Faitz 2, Mládek

Pardubice 0:3

Prostějov 2:3 – Procházka 2

K prvnímu letošnímu halovému turnaji jsme zajížděli do Chrudimi, kam jezdíme každý rok rádi, protože místní hala je velice dobrá a daří se nám zde sehrávat slušné zápasy s kvalitními soupeři. Nejinak tomu bylo i letos.

V prvních pěti zápasech nás čekaly zápasy ve skupině, první čtyři jsme celkem s přehledem vyhráli, narazili jsme až v posledním utkání. Kluci si museli zvyknout na zeštíhlení sestavy na 4+1 a hru bez středního záložníka. Peťa proto odehrál celý turnaj na pozici obránce s maximální podporou hry dopředu. Tento tah se, myslím, vyplatil, obrana byla vyztužená a zároveň jsme mohli vyrážet k nebezpečným brejkům na polovinu soupeře. Vzadu to odehrál celé Kvasňa, ostatní se točili v obraně a v útoku, jen předek odehrál Jackie. Výsledkově jsme museli být spokojeni, herně nebylo vše ideální, rezervy byly především v přesnosti přihrávek a zpracování míče, ale s tím se potýkaly všechny týmy. Přece jen přechod z přírodní trávy do haly není jednoduchý a chvilku to zase potrvá než si kluci zvyknou. V prvních čtyřech utkáních se soupeři naší úrovně jsme měli poměrně slušnou střeleckou produktivitu, gólově jsme rozhodli většinou do 5. minuty a pak už jsme soupeře do ničeho nepustili, jen škoda, že jsme nebyli stále více hladoví po dalších gólech, tempo hry vždy trochu opadlo. Poslední utkání proti Pardubicím o vítězství ve skupině a postup do finále ukázal rozdíl mezi elitním ligovým výběrem a námi, soupeř nás nepustil vůbec k ničemu, skvěle nás napadal už na naší polovině takže jsme se ani nebyli schopni pořádně dostat přes půlku. Skóre 0:3 bylo ještě poměrně milosrdné.

Postoupili jsme tedy do zápasu o 3.místo kde nás čekal podobně těžký kalibr – Prostějov. Tohle utkání bylo jednoznačně z naší strany za celý den nejvydařenější. Brzy jsme vedli, poté jsme nechali soupeře zbytečnými hrubkami při rozehrávce otočit stav na 1:3, ještě jsme snížili na rozdíl jednoho gólu a posledních 5 minut jsme vyvinuli poměrně solidní tlak, který ale už k vyrovnání nevedl. I tak se jednalo o prohru se vztyčenou hlavou, naštěstí se medaile a poháry udělovaly až do 4.místa.

Závěrem: na první turnaj jsme odehráli solidní zápasy, stále je na čem pracovat, ale snaha a odhodlání z kluků jen čišely tak doufejme, že budou v nastoupeném trendu pokračovat, třeba už v sobotu v Bratislavě.

Za trenéry starší přípravky Petr Mládek

Zpět