Turnaj Chrudim, r.2002 (8.+9.6.2013)

19.06.2013 16:45

Hodnocení turnaje v Chrudimi, 8.-9.6.2013

Účast: v brance-Adam Buchlovský, v poli-Tomáš Faitz, Dominik Toman, Filip Aujeský, Šimon Brabec, Honza Formánek, Šimon Hampl, Kuba Valeš, Ondra Potůček, Vojta Hyánek, Tom Kvasnička, Honza Zatloukal

Na závěr sezóny vyrážíme na dvoudenní turnaj do Chrudimi. Kluci se těší a obsazení turnaje dává tušit, že to nebude vůbec lehké. Vždyť týmy Hradce Králové, Viktorky Žižkov, nebo Liberce, Bohemians 1905 a Dukly Praha, Prostějova či  Admiry Praha, ČAFC Praha, atd., zná každý a to nemusí být ani velkým fotbalistou. Hraje se 1x 18minut. Tento turnaj je pro nás již ve zcela novém herním systému 7+1 - herního systému budoucích mladších žáků, kteráž to kategorie nás od podzimu 2013 čeká. Kluci poprvé testují, jak se na nich projeví změna počtu hráčů, změna velikosti hřiště a ve své podstatě i změna hry. A nebylo to vůbec špatné!!!! Hned na úvod musím sdělit, že kromě nás a mužstva Prostějova ostatní týmy mají z tohoto systému zkušenosti a mnozí,  již minimálně jeden rok takto hrají a navíc ve vyšších soutěžích něž my.

V základní skupině nás čekají: Viktoria Žižkov, Admira Praha, Čáslav, Hradec Králové, Svidník (Slovensko).

Do turnaje „naskakujeme“ proti Viktorce Žižkov, sice prohráváme 0:4, ale není se vůbec za co stydět.  Až do 10-té minuty držíme  stav 0:0, a až posléze se prosazuje zkušenější soupeř.  Další utkání prohráváme také, tentokrát s Čáslaví, ale jen 0:1. Když se naplní staré známé rčení – „nedáš, dostaneš“. V 7-mé minutě se řítí Zatlec sám na soupeřovu branku, avšak netrefuje se. A následně nedůrazně Auli odkopne  míč  a soupeř se prosazuje. Škoda. Jedeme dál.  A hned nás čeká další zvučný soupeř na poli fotbalové mládeže, Admira Praha. Konečný stav 0:2. A opět z naší strany dobrý výkon. Soupeř je aktivnější, ale daří se nám jej dobře „odzbrojovat“, bohužel směrem dopředu se  moc neprosazujeme.  Následující utkání je jednoznačné ve prospěch soupeře, toto bylo jediné utkání, kde jsme opravdu „nestíhali“. Na Hradec prostě nemáme a jak se později ukázalo, nemá na něj nikdo!!! Je to totiž celkový vítěz turnaje.  Poslední utkání ve skupině sehrajeme se slovenským celkem ze Svidníku. V tomto utkání již v 6-té minutě prohráváme 0:2, avšak kluci se „zvedají, jako pokropeni živou vodou“ a do konce nepěkně soupeři „zatápějí“. Po několika našich šancích se konečně radujeme, když Dominik skóruje hlavou. Nadále tlačíme. Více gólů se nám však nedaří vstřelit. Přesto pěkně odehráno.

V rámci stanoveného herního systému turnaje „padáme“ do skupiny o 13.-18.místo. Zde máme za soupeře: 1.SK Prostějov (mimochodem, kromě nás a Třebíče, jediní z Moravy), ČAFC Praha, Poděbrady, Vlašim a Čáslav. První utkání této skupiny odehrajeme ještě v sobotu navečer. Soupeřem je nám ČAFC Praha. Další z  vyrovnaných zápasu je tu!!! Soupeř sice nastupuje sebevědoměji a daří se mu jako prvnímu skórovat, když chybuje Adam. Hrajeme však dále a vzápětí jde od půlky Dominik sám, brankář stojí zcela mimo branku, Dominik však zbrkle a trestuhodně nabídnutou šanci na vyrovnání zahazuje. Přesto jsme to my, kdo se za další dvě minuty raduje – Formec se trefuje. Nádhera. 1:1. V 16-té minutě však inkasujeme po rohovém kopu. Poslední šanci, v poslední minutě, se nám bohužel nedaří proměnit a tak dnešní den končíme rozhodně sympatickým výkonem, se šesti prohrami, z toho třemi o POUHÝ jeden jediný gól…..

Sobotní večer si s kluky a těmi pár rodiči, kteří nepohrdli a jeli s námi, zpestřujeme bowlingem.

Do nedělního dopoledne vbíháme do moravského souboje – proti Prostějovu.  A je to další utkání, v kterém máme na výhru. Od úvodu jsme aktivnější a tlačíme se před soupeřovu branku. Střílí Brabi, Faja, Zatlec, Kvasňa, avšak míč nekončí v soupeřově síti. V 11-té minutě chybujeme v obraně a….. soupeř se z první větší příležitosti trefuje…. Znovu a zase „bušíme“ do soupeře, Kvasňa střílí jen TĚSNĚ vedle, Faja z přímáku taktéž,  Auli po rohu je vychytán. Konec. JEJEJ, tak to měly být body…. V dalším duelu „jdeme“ na Poděbrady. A je to utkání v řadě z dalších pěkných námi odehraných. V konečném součtu sice prohráváme 0:2, ale vidíme spoustu pěkných fotbalových akcí a dokonce množství střel. První gól inkasujeme po nařízené penaltě až ve 13-té minutě. Vlašim je dalším naším soupeřem. A opět a zase odehrajeme pěkný zápas. Nebýt toho, že soupeři pomáháme tečováním jeho střely již v první minutě, a ta zapadá do naší sítě, tak je to další zcela vyrovnaný zápas. Konečný účet totiž zní 0:1. Přeškoda…..  V posledním zápasu turnaje nás čeká Čáslav, ve skupině jsme to s ní „projeli“ jen 0:1, tak uvidíme. V tomto utkání však je soupeř lepší a po sérii těsných proher, již není moc sil. Nakonec soupeř vítězí 2:0.

Závěr:  Krásný turnaj, super obsazení, krásně počasí (až tropické), z naší strany nasbírání spousty zkušeností a předvedení dobrého a pohledného fotbalu!!! Za trenéry mohu konstatovat, že moc dobře, že jsme se zúčastnili a mohli odehrát. Snad jen trochu toho „štěstíčka“ a mohlo to být „úplně o něčem jiném“…. Přesto bezva, děkujeme klukům a rodičům, kteří s námi vyrazili.

 

Za trenéry: Michael Votoupal

více viz Turnaje 2012/2013

Zpět