Turnaj Bystřice - ročník 2003 - (12.1.2014)

16.01.2014 13:28
 

 

12.1.2014 BYSTŘICE n.P. – 2003 – 1. místo ze 7 týmů

Sestava : Křeček, Faitz, Mládek, Svoboda, Jedlička, Kvasnička, Procházka, Lipovský, Šulák

Výsledky:

Kohoutovice B 2:0 – Procházka, Svoboda

Bohunice 4:1 – Jedlička 4

Havlíčkův Brod 3:1 – vlastní, Svoboda, Šulák

Bystřice n.P. 4:1 – Procházka 2, Šulák, Faitz

S.Lískovec 2:0 – Procházka 2

Nedvědice 3:2 – Mládek 2, Procházka

Po novoročním fiasku v Podolí jsme se celý týden snažili nabudit kluky k většímu zápalu pro hru a obnovení týmového pojetí. Podle obsazení turnaje jsme si dopředu mysleli na jednu z medailí a chtěli jsme se porvat i o zlato. To se nám nakonec poměrně s přehledem podařilo. Kluci za celý turnaj neztratili ani bod takže je naše vítězství na turnaji po dvou letech zasloužené, i když někteří soupeři určitě nebyli pouze obětními beránky. Zejména Havlíčkův Brod nás zhruba na 5 minut dokázal dostat pod tlak a vypracoval si několik šancí, které jsme odvraceli jen s vypětím všech sil a velkým štěstím. Rovněž Nedvědice nás svými výkony příjemně překvapila a poslední naše utkání, které rozhodovalo o vítězi turnaje, bylo napínavé až do konce. Ostatní soupeři už takovou kvalitu neměli, naši kluci jim dokázali vnutit svoji hru a poměrně snadno zvítězit. Při lepším procentu proměňování šancí mohl být počet našich vstřelených branek mnohem vyšší, zrovna tak je škoda prakticky všech obdržených gólů, které padaly po špatném přechodu z našeho obranného pásma na útočnou polovinu a zbytečných ztrátách míče. Také Domčovy výběhy proti dobíhajícím útočníkům nebyly občas úplně ideálně načasované takže docházelo k závarům. Na druhou stranu je potřeba kluky pochválit za maximální bojovnost, snahu o kombinační hru a několik gólů, které padly po krásných kombinacích „až do kuchyně“.

Domča – standardní výkon, předvedl několik dobrých zákroků, snažil se o rozehrávku na volné spoluhráče za což ho chválím, slabinou bylo tentokrát vybíhání, na konci vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

Lipin – výborný výkon, vzadu nebyl příliš pod tlakem, bezchybný, měl čas hodně útočit o což se pokoušel, několikrát se dostal ke střele, zakončení bohužel chybělo více důrazu.

Peťa – rovněž nejlepší letošní halový výkon, důrazný, nechybující, neúnavně vyvážel míč dopředu, několikrát ideálně našel volné útočníky, mnohokrát se dostal i do zakončení, ale smůlu protrhl až v posledním, zato nejdůležitějším zápase.

Kvasňa – taky klasika, dobrý pozičně, vyhrál řadu osobních soubojů, párkrát kvasňovsky vystřelil, škoda množství zkažených přihrávek

Mara Svoboda – v Podolí jednoznačně nejlepší z mančaftu, nyní si zase bohužel jakoby přestal věřit, schovával se, příliš se nezapojoval, nakonec se i zranil, pro Maru nepříliš povedený turnaj.

Mara Faitz – buldozer v dobrém slova smyslu, od míče neodstavitelný, hrál solidně vpředu i vzadu, bohužel se poslední dobou ještě více pere se zpracováním míče a přesností přihrávek, na tom musí Mara ještě hodně zamakat.

Filda – po delší době zase zahrál to co umí, byl dostatečně vyhecovaný, dřel, jezdil vpředu i vzadu, přidal i nadstavbu v podobě pěkné kličky a přesné přihrávky, jen tak dál.

Jeňa – s čelenkou si zavzpomínal na svoje lepší výkony, neúnavně makal, rozdal několik úžasných přihrávek, zase jednou myslel víc na tým než na sebe, zajímavostí je, že všechny 4 svoje góly vstřelil v jednom zápase.

Jackie – tentokrát v roli zakončovatele, nemilosrdně využíval připravených příležitostí od spoluhráčů, s Jeňou vytvořili výborné útočné duo.


 

Závěrem: vydařený turnaj nižší kvality, v sobotu v Jedovnicích to bude úplně jiný level. Pokud budeme chtít uspět, budeme si muset sáhnout až na dno sil, snad klukům zlaté medaile nevlezou příliš do hlavy a vstoupí do turnaje s maximálním odhodláním a pokorou.


 

Za trenéry starší přípravky Petr Mládek

Zpět