TUŘANY - TATRAN "A" (23.5.2013)

24.05.2013 13:01

 

Tuřany - TK A 9:5 /3:4/, střelci: Toman 3, Aujeský, Hyánek
sestava: v brance: Buchlovský, Křeček, v poli: Faitz, Toman, Hyánek, Aujeský, Valeš, Bloudíček, Kvasnička, Hampl
 
Vystřízlivění je tu.... K dalšímu utkání zajíždíme do Tuřan, toho času jsou v tabulce pod námi - sice těsně, ale jsou (nicméně porazili např. Líšeň). Takže varování...
Kluci sice nevalnou, nemastnou hrou, za to o to více střelami a hlavně přesnými, vskakují do utkání jako šťastnější mužstvo. Již ve 4-té minutě "pálí" Auli a jeho odraženou střelu od TYČe do sítě dopravuje Jim. Vedeme 1:0. Pak se však na naši branku řítí sám útočník soupeře a Domča Křeček opravdu nemá šanci - 1:1. Tým nám však "šlape" i dál: Kuba dává míč Aulimu a ten jej chystá Domčovi, jenž nezaváhá, opět jdeme do vedení - 2:1. S chutí "jezdící" Domča pak má další šance, ale neproměňuje. Jeho elán je korunován, když Kuba sbírá míč z odkopu soupeře a Domčovi předkládá parádní míč. Domča je na svém místě a potvrzuje své kvality - v 9-té minutě zvyšujeme na 3:1. Soupeř přesto zlobí a v první polovině prvního poločasu Domča Křeček a ve druhé pak i Adam musejí vytahovat parádní zákroky proti střelám soupeře. Dále se tlačíme vpřed. Bohužel o to více nás může mrzet několik absolutně špatně zahraných přímých kopů (prostě musíme trefovat branku!!!), rohů a taktéž nedohraných míčů před brankou soupeře!!!! Šance na další 2-3góly byly....  Naopak hrozí soupeř: nejen rychlými útoky, nebezpečnými rohy, ale i přímými kopy (kterými, na rozdíl od nás!!!, trefuje naši branku), z jednoho nastřeluje BŘEVNO. I my střílíme: Auli-mimo, Domča-chytá, Faja-2x zle z přímého kopu. V 21-té minutě se konečně dočkáme: Auli háže aut Kubovi "do nohy", ten pěkně sklepává míč zpět a Auli zavěšuje - pěkné, rychlé, moderní, prostě lahodící oku - 4:1.Pokračujeme: čas 22,10min. Auli z běhu "vypouští" moc hezkou křižnou, přízemní střelu a jen těsně míjí, čas 22,50min. Kvasňa nastřeluje TYČ, Kuba již nestíhá dorazit do prázdné branky a odkopnutý míč se Faja ještě snaží levou nohou uklidit do sítě, ale zorientovaný golman již chytá. Do konce poločasu zbývají 4 MINUTY!!!! Co se v nich může stát, tomu jen těžko uvěřit.... V čase 23,10min. Adam spí na "růžích" a pozdě vybíhá na míč a JE TO 4:2. A k dovršení, v již běžící 25-té minutě kope soupeř přímý kop a Adam se zcela špatně staví v brance a míč mu zapadá k zadní tyči. 4:3.
Do druhé půle nastupujeme s těsným vedením, ale beze všeho ostatního, co k fotbalu patří!!!! Ještě na úvod se daří Kubovi vybojovat míč, ale ze samostatného úniku NIC nevymyslí!!! A pak to přichází: jsme daleko od hráčů, pozdě u míčů, pokud máme míč, tak se jej zcela zbytečně zbavujeme, střely nejsou střelami, ale v letu umírající míče, špatně bráníme, pozdě přistupujeme k protihráčům, jsme nedůrazní, nedůslední, nedohráváme souboje, ustupujeme před soupeřem, nedokážeme vytáhnout míč na soupeřovu polovinu a něco vymyslet, většinu soubojů prohráváme, míče nakopáváme - TO SNAD ANI NENÍ MOŽNÉ!!! To si snad kluci myslí, že už dohráli??? O to více se do nás pouští soupeř a jedna jeho šance, stíhá druhou. A naše potrestání na sebe nenechá dlouho čekat: ve 29-té minutě inkasujeme poprvé, 4:4. O dvě minuty později podruhé - 4:5. Za další minutu potřetí - 4:6. Vždy po chybách v pokrytí hráčů. Až ve 38-mé minutě se podaří vybojovat míč Kvasňovi s Domčou a tomu se daří zkompletovat HATTRICK - snižujeme na 5:6. A nyní jsme dohráli zcela. Od této chvíle je na hřišti jenom jedno FOTBALOVÉ mužstvo, bohužel je to soupeř. Ve 42-hé minutě po rohu soupeř zvyšuje na 7:5 - po přetaženém rohu se Faja nechává obejít hráčem po brankové čáře!!!! jako kdyby tam snad ani nebyl. O minutu později nepokrýváme aut - 5:8 a po další minutě opět propadáme v obraně 5:9. Svoji střeleckou nemohoucnost ve 2.půli ještě podtrhujeme, když v poslední minutě roh soupeře dobře vystihuje Faja, obchází i soupeřova brankaře, jenž si vyběhl až na naši polovinu, ale se zakončením, tak dlouho otálí, až jej doběhne obránce a BÍDNOU, snad ani ne  střelu, zblokuje. Vězte, že ve 2.poločase jsme se na soupeřovu polovinu dostali všehovšudy p ě t k r á t!!!!!
Co dodat? Snad jen pro dnešek slova jednoho ze samotných hráčů, hodnocení Brabiho (který ač zraněn, byl s námi na střídačce a vše viděl): "první poločas dobrý, a druhý jsme vůbec nebyli na placu - ta nedůraznost a nemohoucnost něco udělat - vystřelit, bojovat, vyhrát míč, hrát dopředu, bránit - byla hrozná". Tak to je přesné vystižení situace.
 
za trenéry: Michael Votoupal
Zpět