TATRAN "B" - MORAVSKÁ SLÁVIA "B" (6.6.2013)

07.06.2013 09:42

6.6.2013 TATRAN „B“ – MORAVSKÁ SLAVIA „B“ 9:4 (4:2)

 

Branky: Jedlička 4, Mládek 4, Faitz T.

 

Sestava: Buchlovský, Faitz Marek, Faitz Tomáš, Šulák, Mládek, Procházka, Svoboda, Jedlička

 

V posledním jarním zápase jsme nastoupili s cílem udržet si dlouhodobější formu a rozloučit se sezónou slušnou hrou i výsledkem. Druhý den po sobě nás soupeř jasně převyšoval na centimetry a hlavně na kilogramy, nedokázal těchto zbraní však tolik využívat tak jako Slovan o den dříve. Jejich gólman nastoupil s taktikou vykopávaných míčů až na Adama, ale jeho spoluhráči za míči nechodili a tímto našim klukům obrannou činnost značně usnadňovali. Kdybychom Morendě nenabídli 3 góly sami po našich fatálních chybách a proměnili bychom aspoň třetinu šancí, mohlo být o výsledku rozhodnuto daleko dříve. Kluci opět podali výborný fotbalový výkon, předvedli množství pohledných akcí a vytvářeli si kvantum jasných šancí, bohužel chybělo přesnější zakončení. Navíc jsme se o mnoho dalších možností zakončení sami připravili špatným zpracováním. Prostě stará bolest, která ovšem některé kluky vůbec netrápí, na trénincích nevěnují jejich nácviku dostatečnou pozornost a v zápasech se nám to vrací. Krizový moment jsme v zápase překonali v 15.minutě kdy soupeř mohl zvýšit z penalty už na 1:3, tu ale neproměnil, následně jsme rychle výsledek přetočili na svou stranu a do konce už jsme na hřišti jasně dominovali. Za zmínku ještě stojí výkon Fildy, který odehrál dle mého názoru svůj nejlepší zápas v životě.

Adam – soupeř ho tentokrát příliš nevyzkoušel, pouze sbíral dlouhé nakopávané míče od gólmana naproti, několikrát klasicky zazmatkoval při vybíhání.

Filda – životní výkon, odehrál celé v obraně, míče odebíral, vyvážel, s přehledem rozehrával, pokoušel se o střelbu….prostě paráda, jen tak dál!

Mara Svoboda – odbojované vzadu, bohužel se nechal trochu rozhodit jednou hrubou chybou, z které jsme inkasovali, pak se srovnal, druhý poločas už odehrál v pohodě po svém.

Mara Faitz – solidní výkon, vzadu bezchybný, nenechal se odstavit od urostlých útočníků soupeře, vpředu byl cítit, uměl dobře pokrýt míč, párkrát hlavičkoval v nadějné pozici, chybělo více štěstíčka.

Peťa – super zápas, ve chvílích útlumu mančaftu v polovině prvního poločasu, kdy soupeř vedl, převzal otěže a hattrickem výsledek otočil, zbytek dohrál ve vysokém tempu hodně namotivován.

Jackie – gól tentokrát nedal, ale množství šancí spoluhráčům připravil svou aktivní hrou v útoku, kdyby se tolik nerozptyloval debatami s trenéry a komentováním všeho co se kolem něj děje, mohl být jeho výkon ještě lepší.

Jeňa – opět výborný, 4 góly vstřelil, několikrát připravoval šance kamarádům, bohužel se minimálně o dalších 5 tutovek připravil špatným zpracováním balónu na což jsme u Jeni zvyklí, ale doufejme, že už se chytí za nos a začne makat na tom aby se v této činnosti zlepšil.

Faja – posila z dvojek, která se vyplatila, z Toma čišela chuť do hry, obrovsky dřel, makal pro mančaft, jeden gól dal, v několika dalších možnostech většinou přestřelil

 

Za trenéry starší přípravky Petr Mládek

 

 

Zpět