TATRAN "A" - MEDLÁNKY "A" (21.5.2013)

23.05.2013 11:18

 

TK A - Medlánky A 4:2 /1:2/, střelci: Valeš 2, Faitz, Toman
sestava: v brance: Křeček, v poli: Brabec, Faitz, Toman, Hyánek, Aujeský, Valeš, Bloudíček, Kvasnička
 
Blýskání na lepší časy... Tak by se dalo nazvat vystoupení našich kluků proti týmu Medlánek. O poločase prohrávat s 6-tým týmem naší skupiny a do konce utkání výsledek zaslouženě otočit - to by se mohlo opakovat častěji, tedy pokud bychom v poločase prohrávali... Ale zpět k zápasu.
Náš klasický začátek je opět tu. Během prvních čtyř minut prohráváme 0:2. Když trestuhodně 2x!!! nepohlídáme aut a věnujeme soupeři nemalý náskok. Kluci se však pomalu a jistě srovnávají se soupeřovou "žduchanou"  a tlačíme se vpřed. Naše nesmělé pokusy gradují a v 11-té minutě, kdy Kvasňa posílá Kubu do šance, již nezaváháme a Kuba rezolutně snižuje na 1:2. Vzápětí spouštíme "palbu" na soupeřovu branku: střílí Kuba, Brabi, Auli, Faja, Domča, ale nic se neujme. Ve 24-té minutě zahrozí soupeř, když z ojedinělé šance, trefuje TYČ naší branky. Poločas.
Do druhé půli kluci naskakují s chutí po srovnání hry, srovnat i skóre a nejen to. Ve 30-té minutě se daří zakončit pěknou a rychlou akci po ose Faja-Kvasňa-Kuba, kdy Kuba neomylně - dnes ji podruhé!!! - zakončuje. 2:2. O minutu později ze hry pálí Faja a.... vedeme 3:2. Za další 2 minuty završujeme náš dokonalý obrat, když po neméně rychlé a pohledné akci, míč jde od Kvasni ke Kubovi a ten jej předkládá Domčovi, jenž zakončuje - 4:2. I nadále jsme aktivní a hlavně máme více ze hry, nebojím se říct, že hru tvoříme hlavně my. Po rohu střílí Faja - vedle, po autu hlavičkuje Jim - jen těsně nad, Auli posílá míč z přímého kopu na bránu - brankář šťastně vyráží, další přímák jenom těsně nad pravou "šibenici" posílá Faja. Ke slovu se dostává i soupeř, ale ze dvou přímých kopů a jednoho rohu nic nevymyslí.  Celý zápas zakončuje po Auliho parádní nahrávce Kvasňa - míč však letí mimo tyče soupeřovy branky. A JE TO TADY!!!! Nejen první body, ale i první výhra JE "DOMA"!!!
 
Co dodat? Myslím, že bez přehánění lze konstatovat, že konečně kluci předvádí, co umí a na čem na trénincích tak pracujeme - hra tělem, nahrávání, střelba, boj o každý míč. I když všeho s mírou..... Bylo dost věcí, které se nám také nedařily. Nicméně za tento zápas ZASLOUŽÍ KLUCI jako TÝM POCHVALU - když hraji s ostatními, hned je to lehčí a hlavně přínosem pro ostatní a pro celý MůJ tým...., a ta radost.... Vždyť kdo by čekal, že po prohraném poločase, se ještě podaří obrat k lepšímu. Faktem je, že to kluci prostě dokázali a doufejme v další úspěchy. Mnozí se dnes představili na nových postech, v novém herním systému a rozhodně to nebylo vůbec špatné.  TAK NEVÁHEJTE a přijďte fandit a dál držet pěsti!!!!
 
za trenéry: Michael Votoupal
Zpět