SPARTA - TATRAN "B" (24.5.2013)

29.05.2013 14:04

24.5.2013 SPARTA „B“ - TATRAN „B“ 13:4 (6:1)

 

Branky: Mládek 2, Jedlička, Procházka

 

Sestava: Křeček, Faitz Marek, Lipovský, Šulák, Mládek, Procházka, Svoboda, Jedlička

 

Na půdu jasného suveréna naší skupiny jsme jeli s cílem Spartu potrápit a nedostat takový příděl jako několik mančaftů před námi. A opět se ukázalo, že kluci se umějí proti kvalitním soupeřům vyhecovat a oddřít celých 50 minut. Dokonce trenéři i fanoušci domácích nás pochválili, že jsme byli nejlepší mančaft, proti kterému na jaře hráli.

Po úvodním rozkoukávání kdy jsme nedokázali 8 minut zastavovat lavinovité útoky domácích a každé 2 minuty jsme inkasovali, se brankostroj zejména našim přičiněním zastavil a začali jsme i my vystrkovat růžky. Hráli jsme více zezadu, proto jsme se nejčastěji pouštěli do útočení ve dvou, maximálně třech lidech, i tak jsme dokázali Sparťanům připravovat horké chvilky. A když si naši obránci přivykli na to jak mají proti soupeřům vyrážet a přistupovat, hrálo se ve druhé čtvrtině zejména ve středu pole.

V druhé půli domácí jakoby polevili, my jsme prostřídali kluky ve středu pole kde si zahrál delší dobu i Filda a najednou jsme se dostávali do ještě nadějnějších pozic než v první. Zejména gól Jeni a zakončení Peti do prázdné po krásné kombinaci s Jeňou potěšilo naše fanoušky. I když domácí byli samozřejmě stále fotbalovější a nebezpeční, kluci s vypjetím všech sil uhájili solidní výsledek, škoda jen dvou zbytečných branek obdržených v samotném závěru.

Domča – domácí ho prověřili vydatně, plno dalších šancí pochytal, chyboval jen jednou kdy mu míč proklouzl pod tělem, solidní výkon

Filda – určitě zlepšení oproti minule, vzadu odjezdil po zadku, zahrál si i uprostřed zálohy a rozhodně se neztratil ani tam, měl chuť hrát, hlavně aby v podobném duchu dojel zbytek sezóny. Doufejme.

Lipi –naprosto stejné hodnocení jako minule, pouze kopíruju: hrál jen v obraně, v první půli chybělo více důrazu a startu na míč, v 2. přidal, začal předstupovat před protihráče, odebíral míče a zakládal útoky, druhá půlka dobrá.

Mara Svoboda – pokračuje v kvalitních výkonech z poslední doby, v obraně to oddřel, na útočení už mu čas nezbýval.

Mara Faitz – s bolavým břichem to v obraně odmakal, občas trochu těžkopádný proti hbitým útočníkům soupeře, nahradil bojovností, do útočení se také už nestihl zapojovat

Peťa – odmakal, oddřel, ve středu zálohy byl stále ve hře a stále minimálně proti dvěma soupeřům, z toho důvodu více ztrácel míče než obvykle, ale většinou nebylo komu.

Jackie – vpředu po lajně jezdil na 100%, často vyrážel do útoku osamocený bez podpory spoluhráčů, ve středu zálohy jakoby ztracený a nepřesný, proto byl zase poslán zpět na lajnu.

Jeňa – opět ve formě, často se pouštěl do útočení spolu s Jackiem, více to vycházelo v druhé půlce kdy krásný gól dal a na další nahrál nesobecky Peťovi. Druhá půlka určitě lepší, celkově dobrý.

 

Za trenéry starší přípravky Petr Mládek

 

 

Zpět