RADECO CUP - 2003 - 29.3.2014

31.03.2014 22:37

29.3.2014 RADECO CUP – 2003 – 3.místo z 10ti týmů

 

Sestava: Křeček, Faitz, Lipovský, Šulák, Mládek, Procházka, Jedlička, Kvasnička, Kopecký, Svoboda, Evanžin

Poslední turnaj před jarní částí sezóny jsme na umělce uspořádali sami. Tajně jsme doufali, že si zahrajeme finále, ale nakonec jsme získali bronz, který asi odpovídá předvedeným výkonům na turnaji.

T – Obřany 5:1 – Mládek 3, Jedlička 2

Jednoznačné utkání, od začátku jsme soupeře válcovali. Díky Domčově chybě při rozehrávce soupeř chvíli vzdoroval, ale brzo jsme odpor odrazili a bez problémů jsme na place dominovali.

T – Šlapanice 3:2 – Mládek, Jedlička, Procházka

Začali jsme sebevědomě a ihned jsme soupeře v pohodě přehrávali. Dalšími chybami Domči jsme však soupeře dostali na koně, kluci znervózněli, začaly se kupit nepřesnosti a až do konce jsme se strachovali o výsledek.

T – Kuřim 1:1 – Mládek

Průběhu utkání by spíše slušel výsledek 8:0 v náš prospěch. Byli jsme po všech stránkách lepším týmem, dobře jsme kombinovali a vytvářeli si velké množství šancí. Soupeř však opět po chybné rozehrávce od naší branky vyrovnal a my už jsme další příležitosti nevyužili i když jich tentokrát bylo na několik zápasů. Zvláště provedení několika samostatných nájezdů na osamoceného gólmana v podání útočné dvojice Marťas - Davča bylo naprosto tristní. Škoda to byla hlavně z toho důvodu, že při nepříznivé shodě dalších výsledků jsme mohli spadnout až do zápasu o 5. místo.

T – Sparta 2004 2:3 – Jedlička, Mládek

Poslední zápas o postup do finále turnaje bylo opravdovým vyvrcholením skupiny. Soupeř byl o něco fotbalovější, my jsme se rovněž snažili o kombinační hru a navíc jsme přidali na bojovnosti takže si početné publikum určitě přišlo na svoje. Od začátku jsme tahali trochu za kratší konec, ještě jsme chvíli před koncem snížili na rozdíl jediné branky, ale i přes závěrečný tlak už se nám vyrovnat nepodařilo. Přes prohru jsme nakonec udrželi druhé místo ve skupině a mohli jsme se těšit na zápas o bronz.

T – Slovan 2:0 – Jedlička 2

V posledním utkání jsme se střetli s častým a nepříliš oblíbeným soupeřem, který vsází na systém důrazné kvalitní obrany s nakopávanými míči na vytáhlé útočníky. Byli jsme zbytečně nervózní, kombinace vázla, čas ubíhal a stále se hrálo bez branek. Nakonec se nám podařilo skórovat a konečně jsme začali hrát hru, kterou jsme si představovali. Kritický moment přišel zhruba 7 minut před koncem kdy Domča skvěle chytil soupeři penaltu a odčinil tak své chyby ze zápasů ve skupině. Chvíli na to jsme předvedli nádhernou akci přes celé hřiště až do soupeřovy prázdné branky a pak už jsme v pohodě dohráli zápas s míčem u nohy.

Nejlepší hráči: Peťa Mládek, Jeňa Jedlička, Filda Šulák

 

Závěrem: Poděkování klukům za předvedené výkony. Samozřejmě jsme se nevyvarovali hluchých pasáží, produktivita zakončení nebyla určitě uspokojivá, ale herně jsme byli ve všech utkáních s výjimkou Sparty jednoznačně lepším týmem. Škoda jen zbytečných a stále stejných Domčových chyb při rozehrávce, do jiných příležitostí jsme soupeře díky kvalitní defenzivní práci nepouštěli. Vpředu disponujeme ofenzivními hráči, které by nám mohla většina brněnských mančaftů závidět, takže si dokážeme vytvořit mnoho střeleckých příležitostí, škoda jen občas bezzubé koncovky.

 

Speciální poděkování: Klukům, kteří zůstali až do večera a odehráli prakticky bez střídání a bez brankáře nouzově ještě jeden turnaj s ročníkem 2004. A navíc předvedli svoji fotbalovost, i když notně unaveni, s výjimkou zápasu se Spartou ostatním soupeřům prakticky nepůjčili míč. Takže ještě jednou: díky.

Petr Mládek

Zpět