8.6.2014 TATRAN „A“ – BOSONOHY 15:0 (4:0)

10.06.2014 12:16

8.6.2014  TATRAN „A“ – BOSONOHY 15:0 (4:0)

Sestava: Křeček, Faitz, Lipovský, Kvasnička, Mládek, Procházka, Jedlička, Šulák, Svoboda, Evanžin, Psota

Branky: Mládek 6, Procházka 2, Jedlička 2, Šulák 2, Evanžin 2, Svoboda

                V závěrečném utkání sezóny jsme nastoupili proti Bosonohám. A jakoby poslední celek tabulky a vidina úspěšného zakončení dobře odehraného ročníku nám svazovaly nohy, dlouho jsme se nemohli dostat do hry. Uprostřed pole chyběla přesnost, nikdo se nenabízel do volných pozic, nechávali jsme hrát hlavně hosty. Až zhruba po čtvrthodině se nám podařilo skórovat a utkání začalo pomalu směřovat k očekávanému průběhu. Do poločasu jsme stihli ještě tři branky hlavně díky skvěle kopaným trestňákům z dálky. Druhá půle už byla o něčem jiném, ve velkém vedru začaly hostům pomalu docházet síly, naši borci se fotbalem výborně bavili a skóre tak velmi rychle narůstalo. Některé góly byly naprosto výstavní, vyzdvihl bych zejména 3 kusy krásně hlavou (2krát Peťa, jednou Mara Svoboda) po skvěle kopaných rozích a luxusní křižnou přihrávku Lipinka na zcela volného Davču před prázdnou brankou. Za neúnavného povzbuzování fanoušků a stále hlučnějšího moderátora Ivoše jsme tak dokráčeli do finiše sezóny v exhibičním tempu.

Nejlepší hráči: Těžko vyzdvihovat, ale určitě si zaslouží navíc pochválit Peťa za neskutečnou gólovou produktivitu, Jeňa za perfektní výkon pro tým a množství rozdaných přihrávek, které měly oči. A ze zadních řad bych vypíchl Lipina a Maru Svobodu za bezchybný výkon vzadu a maximální snahu o podporu ofenzívy což v jejich případě není vždy pravidlem.

Slovo trenéra: I když tak celkové skóre vůbec nevypadá, minimálně čtvrthodinu jsme se obávali aby nedošlo k podobnému fiasku jako první jarní zápas na Slovanu. Pak to však borci vzali za ten správný konec a ukázali, že patří ve svém ročníku hned za absolutní brněnskou špičku, tedy Čafku, Zbrojovku a Spartu. Čtvrté místo v tabulce, na které jsme dosáhli závěrečnou vítěznou šňůrou zápasů je toho jasným důkazem.

Petr Mládek

Zpět