25.5.2014 TATRAN „A“ – MORAVSKÁ SLÁVIA 2:1 (1:0)

30.05.2014 16:57

25.5.2014  TATRAN „A“ – MORAVSKÁ SLÁVIA  2:1 (1:0)

Sestava: Křeček, Faitz, Lipovský, Mládek, Procházka, Jedlička, Psota, Svoboda, Šulák

Branky: Mládek, Faitz

                Proti Morendě jsme nastoupili k přímému souboji o 5.místo v tabulce. Poslední výsledky dávaly tušit, že nás nebude čekat nic lehkého a vývoj zápasu naše domněnky potvrdil. Soupeř hrál rychlý, běhavý fotbal plný nasazení a okamžitého napadání. Naši borci se s tím možná i vlivem únavy (hráli pátý ostrý zápas v pěti dnech) jen velice těžko vyrovnávali, nechávali se předskakovat výborně napadajícími soupeři a dlouho se nám nedařilo se dostat do hry. Až po deseti minutách jsme i my začínali trochu přitápět pod kotel, druhá čtvrtina zápasu patřila nám, ale všechny naše dobré střelecké pokusy chytal výborný gólman hostí. Otevřít skóre se nám podařilo až před přestávkou z Peťova samostatného průniku. Také druhá půle byla na velké šance a branky skoupá. Hra se trochu uklidnila, soupeř už kousal míň a protože jsme tentokrát i my byli dopředu trochu bezzubí, padly už jen dvě branky po jedné na každé straně. Napřed důraz Mary Svobody před brankou přetavil v gól Faja, vzápětí jsme zbytečně chybovali před svou brankou a soupeř snížil. V nervózním závěru už jsme těsné vedení uhájili.

Nejlepší hráči: Nebudu nikoho vyzdvihovat, tentokrát si všichni hrábli až na dno sil a po fotbalové stránce nikdo příliš nepřesvědčil.

Slovo trenéra:  Soupeř udělal za poslední rok obrovský výkonnostní skok, předváděl agresivní hru se snahou o rychlé kombinace. S nastupující únavou byl zápas stále těžší, o to je naše vítězství cennější.  

Petr Mládek

Zpět