Hodnocení r.2003 - jaro 2013

20.06.2013 10:54

HODNOCENÍ JARA 2013, ROČNÍK 2003

B

Poté co jsme kluky na jaro rozdělili po ročnících, začaly trojky hrát soutěž B s ostatními béčky a je třeba přiznat, že jim odtržení od dvojek prospělo a prakticky celé jaro předváděly kvalitní výkony. Vyloženě nepovedené zápasy byly jen dva: úvodní domácí mač se Svratkou, který jsme nezvládli po fotbalové stránce, a ještě jeden zápas doma s Medlánkami, které nasadily sestavu dvojek a udolali nás silově lokty, auty a hlavičkami. Pak už jsme prohráli jen na Spartě, kde jsme ale uhráli nejmilosrdnější výsledek ze všech mančaftů ve skupině a sami sparťani nás chválili, že jsme byli nejlepší proti komu na jaře hráli. Remíza v Líšni po neuvěřitelném dramatu proti výbornému soupeři byla bonbónkem pro všechny co zápas viděli, prostě paráda. Ve zbylých pěti zápasech jsme už zvítězili, za zmínku určitě stojí, že ve všech těchto utkáních jsme nastříleli 9 branek, nebylo nám prostě přáno nasypat soupeři desítku. I když samozřejmě i v těchto špílech byly slabší pasáže, například první poločas na ČAFCe nebo půl hodiny na Slovanu kdy jsme málem ztratili šestibrankové vedení, povětšinu jsme odehráli výborné zápasy nejen výsledkově, ale hlavně fotbalově a kombinačně. Předvedli jsme na jaře množství úžasných akcí kdy se do útoku zapojilo 4 nebo 5 hráčů v poli a zakončovali jsme po dokonalém rozebrání soupeřovy obrany do prázdné branky. Výkřiky z tribuny typu „Ty vole, Barcelona“ opravdu nešly na hřišti přeslechnout. Věříme tomu, že si kluci jaro náramně fotbalově užili, teď si dají 2 měsíce od fotbalu voraz a koncem srpna nastoupí s chutí do další sezóny. Máme určitě na čem stavět, máme také samozřejmě co zlepšovat, ale borci vytvořili nyní dobrou partu a věřme, že je bude fotbal bavit i dál a budou chtít na sobě makat.

 

C

Celé jaro byli kluci ročníku 2003 také základními kameny našeho céčka. Odehráli ho ti, kteří zatím výkonnostně trochu zaostávají, doplňováni dle potřeby borci z kádrů A i B. Je třeba přiznat, že výkony i výsledky céčka byly značně kolísavé. Někteří kluci nedokázali udržet určitou kvalitu po delší dobu, některý zápas odehráli solidně, o pár dní později to byla

naprostá bída. Je potřeba přiznat, že hráli každý zápas v jiné sestavě, ale i tak jsme očekávali výkony většinou trochu jiné, kde by bylo vidět, že třikrát týdně trénujeme, prakticky pořád s míčem u nohy. Většinou klukům ve hře chyběly základní fotbalové dovednosti: dostat míč pod kontrolu, aspoň trochu přesně přihrát, dostat se do koncovky a cíleně vystřelit. To jsou věci, na kterých je potřeba stále pracovat, bez účasti na trénincích, stoprocentního nasazení a snahy jít nahoru to prostě nepůjde. Každý by se proto měl chytit za nos, v 10ti letech už by kluci měli být schopni si jednak sami uvědomit kde mají rezervy a umět poslouchat rady a pokyny trenérů a podle nich se řídit. Takže na soustředění opět začínáme, hurá do další sezóny.

 

INDIVIDUÁLNÍ HODNOCENÍ:

Domča Křeček – roste z něj velice kvalitní gólman. Po celou sezónu předváděl množství velmi kvalitních zákroků, při střelách ze střední i větší vzdálenosti a je prakticky nepřekonatelný, vytáhl i pár skvělých reflexních zákroků při zakončení zblízka nebo dorážkách. Rezervy má určitě při vybíhání kde mu chybí hlavně odhad kdy správně vyběhnout a odvaha si na obránce zakřičet. Hru nohou hodně zlepšil, začíná si na ni více věřit i když i tady je stále co zlepšovat.

Mara Svoboda – začíná splňovat naděje, které jsme do něj dávali už před rokem kdy se k nám připojil. Mara fotbalista určitě je, je to obrovský dříč a bojovník, nikdo jiný neudělal na jaře tolik skluzů, kterými umí čistě odebrat míč soupeři. Jediný levák v mančaftu má výbornou levačku, na tréninku mu to lítá skvěle, v zápase si bohužel ve hře s míčem tolik nevěří, často přihráva i stříli chaoticky jen aby se míče co nejrychleji zbavil. Jen pomalu se zbavuje zlozvyku kdy se snaží zasáhnout míč levou za každou cenu a proto předvádí často při zpracování různé nefotbalové výskoky s několika vruty a otočkami – hlavně tohoto se musí co nejrychleji zbavit.

Lipi – celý svůj dosavadní fotbalový život strávil v útoku kde mu většinou chyběla rychlost, na jaře jsme ho zkusili v obraně a ono to najednou šlo. Odehrál několik velice vydařených zápasů kdy se mu dařilo dobře číst hru, předstupovat před útočníky, odebírat míče a slušně zakládat naše útoky. Hlavně zápas v Líšni kdy na něj bohužel hrál možná nejlepší brněnský útočník Klement se Lipimu velice povedl a prakticky v žádném zápase vyloženě nezklamal. Pokud se Lipimu podaří zrychlit, mohl by z něj určitě být solidní fotbalista.

Matěj – asi největší zklamání této sezóny. Mates se celý rok nedokázal přizpůsobit přechodu z velkého placu na hru na malém hřišti. Nyní nemůže těžit jenom ze své výborné fyzičky, kterou nás udivoval loni, nyní je potřeba se rychleji ve hře orientovat, rychleji reagovat na změny směru a vývoje hry, rychleji pracovat s míčem na malém prostoru a přesněji přihrávat. Tohle se bohužel Matějovi příliš nepodařilo a tak jen doufejme, že se zase chytí a bude stabilním členem obrany jako dřív. Je také potřeba aby se snažil více začlenit do party, bez toho se kolektivní sport dělat nedá.

Kuba Kopecký – stále je začátečník, s balónem se zatím víceméně seznamuje, je na něm ale vidět, že se chce naučit fotbal hrát, k tréninkům přistupuje naplno a snaží se zodpovědně plnit, co se po něm chce takže doufejme, že mu to vydrží a co nejdřív vyletí jeho fotbalové dovednosti nahoru.

Kvasňa – stále hraje svým nezaměnitelným nenápadným stylem. Paradoxně je lepší proti silnějším soupeřům, kdy je pořád pod tlakem, dokáže hrát dobře pozičně, nebojí se žádného souboje, i když jsou soupeřovi útočníci prakticky pokaždé vyšší než on. Stále má však velké rezervy ve hře s míčem, v přihrávkách větší pokrok neudělal, je potřeba ale přiznat, že zlepšuje střelbu, na tréninku mu to stále častěji lítá pod břevno a poslední dobou se nebál párkrát napřáhnout z dálky i v zápase. Tak snad bude pokračovat v nastoupeném trendu.

Kuba Fládr – skoro půl roku marodil, což byla škoda, protože se před zraněním pomalu začínal dostávat do formy. Nyní by se potřeboval hlavně zase srovnat v hlavě, udržet pokaždé pozornost po celou dobu tréninku i zápasu a ono to snad půjde. Kuba se taky potřebuje zlepšit skoro ve všem, ale v minulosti už naznačil, že by to jít mohlo, takže berme jeho dva góly v posledním zápase proti Morendě jako první vlaštovku.

Filda Šulák – borec s asi nejvíce kolísavou výkonností ze všech. Jeden zápas výborný, za 3 dny naprosto neviditelný a zralý na přeřazení do déčka. Na trénincích si Filda ohromně věří, stále s míčem u nohy, dovolí si to co nikdo jiný. V zápase hraje úplně něco jiného, jakoby se nedokázal pokaždé pořádně vyhecovat. V zápasech v Líšni a hlavně naposledy s Morendou

nám ale ukázal jaký je fotbalista, upletl si na sebe bič takže po něm podobné výkony a přístup budeme vyžadovat pokaždé!!! Stačí si věřit a chtít všem ukázat, že na to mám.

Mara Faitz – přes zimu vyrostl takže se celé jaro potýká s horší koordinací pohybu a rychlostí. Marovy silné stránky jsou bojovnost, krytí míče od něhož je prakticky neodstavitelný, dobrá poziční hra hlavně v obraně a stále dobrá nálada bez náznaku trémy. Musí zlepšit hru nohou a to jak přihrávku tak zachování chladné hlavy při zakončení, pár šancí, které nedokázal uklidit do branky, bylo strašidelných.

Davča Evanžin – v Davčovi někde hluboko dřímá malý Messi, bohužel stále čekáme na to kdy se nám ukáže celý, stále jsou to jen náznaky. Takovou stahovačku a kličku na miniaturním prostoru nikdo jiný nemá, zatím je to však to jediné co nám ukázal. Někdy to s tím až přehání, když ho vidíte jak dělá jednu stahovačku za druhou a pobíhá s míčem po lajně tam a zpátky bez snahy ho někomu půjčit a jít do kombinace, chcete si rvát vlasy z hlavy. Pokud bude zdravý a stále v tréninku, snad z něho dokážeme dostat i jiné věci jako jsou přihrávka a střelba, doufejme.

Jeňa – asi největší zlepšení za poslední půlrok, tři měsíce v zimě marodil, srovnal si to v hlavě a zjistil, že jeho hra bude mnohem kvalitnější a prospěšnější pro mančaft když bude více bojovat a zapojí se do kombinace. Takže zatímco ještě na podzim čekal na soupeřově polovině až se k němu zatoulá míč, vzal si ho, nedíval se doprava doleva a střílel, nyní pracuje po celém hřišti, bojuje, rozdává přihrávky, často a dobře střílí a hlavně přestal hamounit, i ve střeleckých příležitostech se občas snaží najít lépe postaveného spoluhráče, takže velká pochvala. Jedna velká bolest – zpracování míče. Ale Jeňa už to ví a bude na tom makat.

Jackie – náš chytraček, stále v diskusi s trenéry, spoluhráči a všemi okolo. Bohužel se debatami často nechává rozhodit a otrávit. Je to škoda, protože fotbalista je to náramný, prakticky bez slabin což už nám mnohokrát ukázal. Když má den, je nezastavitelný, dobré zpracování, klička na malém prostoru, výborná přihrávka, parádní střelba i čuch na góly. Takže Jackie, méně diskutovat, více se soustředit na hru a budeš král.

Peťa – po odchodu Svati a Milana na sebe vzal roli lídra, hra týmu je na jeho výkonech hodně závislá, několikrát dokázal vzít nepříznivý vývoj utkání na sebe a rozhodnout.

Univerzál, může hrát kdekoli, nejplatnější je samozřejmě ve hře dopředu, dokáže výborně číst hru, jeho přihrávky mají oči, má vynikající střelu. Pokud má nějakou slabinu tak určitě zpracování míče. Brzo nás možná opustí, uvidíme jak to všechno dopadne.

 

Za trenéry starší přípravky Petr Mládek

Zpět